De haas heeft een actieradius van ongeveer 300 hectare,gelegen rond zijn voornaamste leger.
Binnen deze actieradius liggen ook andere legers en verscheidene latrines,vaste foerageer plaatsen,plaatsen om te zonnen en vaste paden,die hij markeert met een uitscheiding uit de wang-en anaalklieren.
Hij is zeer honkvast en raakt buiten zijn vertrouwde leefgebied in stress.
De haas is min of meer een nachtdier,overdag is hij slechts mondjesmaat actief.
De paartijd begint in januari,de haas krijgt meestal één tot drie, maximaal vier worpen per jaar.
De draagtijd is van 41 tot 44 dagen gemiddeld worden twee tot vijf jongen geboren.
De haas wordt maximaal dertien jaren oud.
Foto van de haas, zie onder.
De haas die ook in natuurgebied kadans aanwezig is.
Eieren van de grauwe gans,zijn deze eieren,natuurgebied kadans Nederasselt.
De bijtende zwart-gele wespenspin rukt op in europa.Door de milde winters is de populatie enorm gegroeid en zijn ze op verschillende plaatsen gespot.
Ze kunnen bijten maar niet steken en zijn niet gifig voor mensen.
De vrouwtjesspin laat na het paren de eieren achter in grasvelden en heidevelden en kan daarom alleen gedijen in gebieden waar het gras niet gemaaid wordt.
In Nederland komt de spin voor sinds 1980, het vrouwtje kan 15 mm lang worden.
Klapekster.
De wespenspin
een das op zoek naar wormen.
Dieren
Een egel heerlijk in de november zon 2009